Situaţia acţiunii de deszăpezire, prezentată jurnaliştilor locali în conferinţă de presă

Situaţia acţiunii de deszăpezire, prezentată jurnaliştilor locali în conferinţă de presă

La o săptămână de la constituirea Comandamentului pentru deszăpezire într-o nouă structură, preşedintele acestuia, în persoana primarului Nicolae Barbu, alături de vicepreşedinţii reprezentaţi de cei doi viceprimari, Alexandru Vladu şi Liviu Popazu, au organizat miercuri, 5 februarie 2014, o conferinţă de presă cu jurnaliştii locali pentru a prezenta situaţia acţiunii de îndepărtare a zăpezii de pe străzile oraşului.
Primarul Nicolae Barbu a precizat că a optat pentru metoda împărţirii oraşului în două mari zone aflate sub coordonarea celor doi viceprimari pentru o mai bună gestionare şi supraveghere a activităţii de deszăpezire, în situaţia în care cantitatea de zăpadă la Giurgiu a fost foarte mare. Primarul a specificat de asemenea că anul acesta a venit cu o nouă abordare în planul de deszăpezire. Astfel, spre deosebire de ceilalţi ani, când toate utilajele erau canalizate pe zonele din Urgenţa I chiar şi după perioada codului portocaliu, anul acesta s-a acordat o atenţie deosebită şi zonelor cuprinse în Urgenţa a II-a unde există aglomerări de maşini. În felul acesta, deşi nu s-a evacuat în totalitate zăpada din oraş, ceea ce practic ar fi fost imposibil din punct de vedere tehnic şi financiar, s-a reuşit fluidizarea circulaţiei la nivelul tuturor străzilor şi al parcărilor dintre blocuri.
Edilul a dat apoi cuvântul celor doi viceprimari, care au prezentat situaţia existentă în cele două sectoare repartizate, despărţite de bulevardul Bucureşti. Aceştia au informat jurnaliştii cu privire la străzile, cartierele, unităţile de învăţământ la care s-a efectuat deja deszăpezirea, procentul de deszăpezire atins din necesarul planificat, utilajele cu care s-a acţionat, numărul de curse efectuate de utilaje pentru transportarea zăpezii la locurile de depozitare, problemele ivite, precum şi zonele în care mai au de lucrat zilele următoare. Totodată, cei trei membri ai conducerii au apreciat această acţiune de deszăpezire drept una reuşită, în care au avut o foarte bună colaborare atât între ei, cât şi cu direcţiile, societăţile şi instituţiile din subordine sau judeţene.
La capitolul probleme ivite, a fost adusă în atenţie problema maşinilor parcate pe marginea drumului, care au îngreunat acţiunea utilajelor de deszăpezire. De asemenea, ca şi în anii precedenţi, multe asociaţii de proprietari, agenţi economici şi locuitori la case nu şi-au curăţat zăpada din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, sau de la locurile de parcare pe care le folosesc. Primarul Nicolae Barbu a informat că, deşi legislaţia prevede aplicarea de amenzi în astfel de cazuri, nu a aplicat nicio amendă, ci doar a informat şi a dat avertismente, dar că, la următoarea zăpadă, cine nu îşi face datoria nu va fi scutit de amendă. Pentru a preîntâmpina partea de amendare, în perioada următoare va trimite adrese tuturor agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari şi persoanelor fizice din zonele cuprinse în Urgenţa I, prin care le va mulţumi celor care şi-au făcut datoria şi îi va atenţiona pe cei care nu şi-au îndeplinit obligaţiile. În felul acesta, nu se va mai pierde mult timp pe zonele din Urgenţa I, iar utilajele vor putea fi canalizate pe zonele adiacente, aflate în Urgenţa a II-a.
Costul deszăpezirii sau acţiunile din perioada următoare, incluzând desfundarea geigerelor pentru evitarea problemelor pe care topirea zăpezii le-ar putea cauza, sunt alte subiecte abordate în conferinţa de presă de ieri.

Ultima modificare: 06.02.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Reţeaua şcolară 2014-2015, aprobată fără comasarea Colegiului Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” cu Liceul Tehnologic – (SAM)

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.